Hei elsker Trondheim

Vi har hatt en veldig inspirerende og innholdsrik tur til Trondheim. I tillegg til å være en super by, er Trondheim også Heispillets opprinnelsessted. På et kontor en sen kveld i 2005,  ble det første Heispillet tegnet med tusj og fargekritt på baksiden av en perm. Den gang da, og de første årene etter det, var spillet en hjemmelaget, håndtegnet utgave som vi og stadig flere kolleger prøvde ut sammen med barn og familier.

Trondheim

Da det senere skulle trykkes opp, trengte vi hjelp med digital grafikk og design. Vi ønsket å beholde det hjemmelagde uttrykket som spillet allerede hadde, og var glade da vi fikk til et samarbeid med Cecilie Leiseth Skipnes.

Den flinke designeren vår skjønte hva vi ville ha, og vi liker designet, tegningene og fargene som spillet fikk. Det er overraskende vanskelig å tegne strekmenn og ansikt med følelsesuttrykk og kroppsspråk, og vi har gått en del runder for å finne ut av hvordan tegningene skal få frem det vi ønsker. Inkludert flere kvelder rundt kjøkkenbordet der Guro med stor innlevelse mimer ulike uttrykk mens Cecilie eller Kristin prøver å “strekmannifisere” det etter beste evne.

I Trondheim møtte vi Cecilie igjen for å jobbe videre med nye produkter som vi har på gang. Vi hadde også møte med flere samarbeidspartnere som vi utvikler tilleggspakker til Heispillet sammen med - og vi gleder oss til fortsettelsen.

Koselig og kreativ workshop med Cecilie

Nye Heipakker blir til litt på samme måte som før, med mange ideer og håndlagde skisser og tegninger. De fleste av spørsmålene vil fortsatt være laget i møter med mange kloke og kreative barn og ungdommer.

Nye Heikort blir til på samme måte som før