Å dele egne tanker og følelser med andre

“Det verste var at jeg selv måtte svare på spørsmålene, det var ikke så lett” - voksen Heispiller. 

Heispillet er veldig enkelt å komme i gang med, men mange voksne sier de synes det er uvant å fortelle og dele om hva de liker, hvordan de har det og hva som gjør dem glade, redde eller sinte. Det virker som barn mestrer dette bedre enn oss voksne. For voksne som jobber med barn, kan det også være uvant at man skal dele av egne følelser og erfaringer, vi er kanskje mest vant med å bare stille spørsmål. 

I Heispillet tror vi at det gjør en viktig forskjell at barn opplever at den voksne også deler følelser og tanker. De lærer at følelser er naturlig, og at foreldre, lærere eller andre voksne også har gode og vonde følelser å fortelle om.

Barn kan også se at det ikke alltid er så lett å svare eller forklare, det gjør ikke noe at vi voksne kan streve litt med å finne svar på alt. Når barn hører om hva som gjør mamma glad, eller at pappa kan være redd og at en god venn kan bli skikkelig sint - da ser vi at mange av dem lytter med stor interesse og iver. Noen ganger kan det også komme små, spontane samtaler om støtte, forslag og felles erfaringer. 

Spillet legger til rette for at vi kan bli hørt, støttet og møtt. Slike øyeblikk er undervurdert mener vi. Det er da både barn og voksne utvikler seg, og det samme gjør relasjonen dem imellom.

Håper alle har en fin høst, og at det blir kakao og noen runder Hei i ruskeværet!